Irak Türkmenlerinden Türkiye'ye tepki

Irak Türkmenleri, Türkiye’nin Barzani peşmergelerini eğitmek için Musul'a asker göndermesine tepki gösterdi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mahmut Kasapoğlu “Türkiye bizi katleden peşmergeyi değil Türkmenleri eğitmelidir” dedi. Türkmen Danışma Meclisi Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu da Türkiye’nin Barzani’yle değil Irak hükümetiyle ilişki kurması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye IŞİD’e karşı Barzani peşmergesini eğitmek üzere Musul yakınındaki Başika bölgesine asker sevkiyatı yaptı. Irak hükümetiyle gerilim üst seviyeye çıktı.

Peki bölgede yaşayan Türkmenler bu sevkiyata nasıl bakıyor?

Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mahmut Kasapoğlu Türkiye’nin Türkmenleri eğitmesi gerektiğini söyledi.

Kasapoğlu Barzani'ye bağlı peşmergelerin Türkmenlere yaptığı katliamları hatırlattı.

Türkmen Danışma Meclisi Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu da Türkiye’nin Barzani’yle değil Irak hükümetiyle işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Haber: İsmail Eray Çelebi

ulusalkanal.com.tr

Çarpıcı tespit: Hablemitoğlu'nu Fethullahçılar öldürdü Gündem 30 milyon avroluk şikayet Gündem Davutoğlu'ndan Musul açıklaması Gündem İncirlik Üssü'nde yenileme çalışmaları başladı Gündem