Orgeneral Kamil Başoğlu'nu kaçıran darbecilerle ilgili iddianame hazırlandı

15 Temmuz gecesi EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu'nu kaçıran darbecilerle ilgili iddianame hazırlandı. 7 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36'şar yıl hapis, 5 şüpheli için de 21'er yıl hapis isteniyor.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında EDOK Komutanı olan Kamil Başoğlu'nun kaçırılmasına ilişkin iddianameyi hazırladı. Yedi şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36'şar yıl, beş şüpheli hakkında ise 21'er yıl hapis isteniyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Yüksek Askeri Şura öncesi istifa eden emekli Orgeneral Başoğlu da müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, darbe teşebbüsünün önemli unsurlarından birinin üst düzey kamu görevlisi ve komutanlara yönelik gerçekleştirilen derdest etme ve alıkoyma eylemleri olduğu belirtildi.

Buradaki amacın darbe teşebbüsüne karşı koyacak unsurları ortadan kaldırmak suretiyle teşebbüsü başarılı kılacak ilk adımı atmak olduğu kaydedildi.

Derdest edilecek isimlerin darbe teşebbüsünden günlerce önce belirlenerek, planlamalarının da önceden yapıldığı anlatılan iddianamede, darbenin başladığı anda, eş zamanlı olarak kaçırma planlarının da uygulamaya konulduğu bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da kar yağışı başladı Gündem Kahramanmaraş ve Erzincan'ın kurtuluş yıldönümü Gündem Meclis bu hafta yoğun mesaide olacak Gündem İstanbul'da terör operasyonu Gündem