Sizin ağzınızdan çıkanı kulaklarınız duyuyor mu?

Aydınlık gazetesi yazarı Onur Belge, bugünkü yazısında Fenerbahçe'li file bekçisi Volkan Demirel'in Kazakistan-Türkiye Milli maçında stadı terk etmesiyle ilgili polemiklere Nazım Hikmet'in şiiriyle yanıt verdi.

Abone ol

Aydınlık gazetesi yazarı Onur Belge, bugünkü yazısında Fenerbahçe'li file bekçisi Volkan Demirel'in Kazakistan-Türkiye Milli maçında stadı terk etmesiyle ilgili polemiklere Nazım Hikmet'in şiiriyle yanıt verdi.

İşte Belge'nin yazısının ilgili bölümü:

Bağırın, bağırın, ailesine, çoluğuna, çocuğuna küfür etmek yetmedi. Altmış küsur kez ay yıldızlı A Milli Takım formasını sırtına geçirmiş bir efsane vatan haini öyle mi? Avrupa üçüncülüğünden sonra Türk bayrağı ile tur atan, bütün ülkeyi sevinçle ayağa kaldıran Volkan vatan haini öyle mi? Sizin ağzınızdan çıkanı kulaklarınız duyuyor mu? Ooo, yok, bu kadar olmaz. Biz onun moralini bozmak için öyle yaptık diyemezsiniz. Bu konu öyle hafife alınacak bir konu değil.

Siz İstiklal Marşı’nda, saygı duruşunda küfürler edeceksiniz, vatan haini olmayacaksınız. Siz Milli futbolculara maç öncesi ana avrat, çoluk çocuk söveceksiniz, vatan haini olmayacaksınız. Siz Milli futbolcuları, yabancılara karşı oynarken ayağına top aldığında ıslıklayıp, protesto edeceksiniz, vatan haini olmayacaksınız. Siz karşı taraf diye hep birlikte saldırıp başkalarını linç etmeye kalkacaksınız, bıcaklayıp öldüreceksiniz. Ülkemizi dünyaya rezil edeceksiniz, vatan haini olmayacaksınız.

Yooo, yok öyle yağma yeter artık. Büyük usta sizin gibileri yıllar önce saptamış. Şiirini de yazmış. Bir bölümünü aşağıya alıyorum. Biraz utanması olan varsa Nazım Hikmet anısına başını önüne eğer ve ne yaptığını düşünür.

VATAN HAİNİ

“Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim,

ben vatan hainiyim.

Vatan çiftliklerinizse,

kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,

vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,

vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,

fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,

vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,

vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,

ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,

vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,

vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,

ben vatan hainiyim.

Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :

Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Uçuşa yasak bölge talebine olumsuz yanıt Gündem Açılım diye diye... Gündem AKP'li başkanın ilk işi ADD'yi atmak oldu Gündem İşte özrün sonu! Gündem