Çin Halk Cumhuriyeti askeri stratejik belgesini yeniledi

Çin Halk Cumhuriyeti askeri stratejik belgesini yeniledi. Buna göre donanma artık sadece kara sularını değil açık denizleri de koruyacak. Hava kuvvetleri de "taarruz ve güçlü savunma" stratejisini uygulayacak. Belgede siber saldırılara karşı güvenlik önlemlerinin de arttırılacağı belirtildi.

Abone ol

Amerika'nın askeri stratejik ağırlığını Ortadoğu'dan Asya'ya kaydırmasına Çin Halk Cumhuriyeti karşı hamleyle yanıt verdi. Çin, yeni askeri stratejik belgesinde tehdit algısını genişletti, donanmanın açık denizleri de korumasının önünü açtı.

Çin Devlet Konseyi Enformasyon İdaresi tarafından yayımlanan Beyaz Belge adı verilen belgeye göre, Çin donanması artık "açık denizleri korumaya", hava kuvvetleri de "taarruz ve daha güçlü hava sahası savunmasına" yönelecek.

Bölge ülkelerinden herhangi bir müdahale olmadan Çin ordusu taaruza geçmeyecek.

Çin Hava Kuvvetleri ülke topraklarını savunmakla yetinmeyecek. "Taarruza ve daha güçlü hava sahası savunmasına" yönelecek.

Aktif savunma stratejisi kapsamında daha fazla uluslararası güvenlik işbirliği yapılacak. Okyanus, uzay, nükleer güç ve siber uzayın konularında daha aktif çalışma yürütülecek. Siber saldırılara karşı güvenlik önlemleri arttırılacak.

ulusalkanal.com.tr

Putin'den FIFA operasyonu ile ilgili sert çıkış Dünya Müzakerelerde 2. tur için bir araya geldiler! Dünya ABD’de şarbon alarmı Dünya Avrupa Birliği dağılma sürecine girdi! Oylama yapılacak Dünya