“Dünya'da bir ilk“

Bebekken feci şekilde yanarak yüzünü kaybeden Asiye Engiz'e, vücudundan alınan dokular kullanılarak yeni bir yüz yapıldı. Yaklaşık 2 yıl bu operasyon üzerinde çalışan Prof. Dr. Mehmet Mutaf operasyonun dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Abone ol

Dünya'da bir ilk gerçekleşti. Bebekken yüzü yanan ve doktorların "tedavisi mümkün değil" dediği Asiye Engiz 41 yıl sonra yüzüne tekrar kavuştu.

Gaziantep'te yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Asiye Engiz, yanan yüzünün görüntüsünden rahatsız olduğu için okula gitmedi. Doktorlar tedavisinin mümkün olmadığını söyleyince hayatını ev içinde geçirmeye başladı.

Engiz, yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'na başvurdu. Prof. Dr. Mehmet Mutaf'la yolları burada kesişen kadının hayatı değişti. Mutaf, Engiz'in kendi dokularıyla yeni bir yüze kavuşması için çalışma başlattı.

2 yılın ardından genç kıza kendi dokularından yeni bir yüz yapıldı.

Asiye Engiz'in yüzüne kavuşmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Mutaf, ortaya çıkan tabloyu 'nakilsiz mucize' olarak yorumladı.

Yüz yapımında hastanın vücudundan alınan yumuşak derinin kullanılğını söyleyen Mutaf, yüze normal bir ifade kazandırmak içinse saçlı deriden alınan kıl kökleriyle kaş nakli de yapıldığını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Meslek liselerinde beden eğitimi dersi kaldırılamaz Sağlık 52 gün sonra yüzünü ilk kez aynada gördü Sağlık Türkiye Beyin Yılı Projesini başlattı Sağlık Medeni Kanunu'nun 88'inci yılı Sağlık