Akıncı, Kerry ile görüştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı New York’ta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. Rum Kesimiyle yapılan zirveler hakkında bilgi veren Akıncı ABD’nin Kıbrıs’ta iki bölgeden oluşan federal bir çözümü desteklediğini belirtti. “Mülkiyet gibi tartışmalı maddelerde görüşlerimizi Kerry’e ilettik, toplantı çok verimli geçti” dedi.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile New York’ta bir araya geldi. İkilinin gündeminde Kıbrıs müzakereleri vardı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmeye Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power da katıldı.

Toplantının ardından basın açıklaması düzenleyen Akıncı, ABD’nin Kıbrıs’ta iki bölgeden oluşan federal bir çözümü desteklediğini belirtti. Akıncı Kıbrıs müzakerelerinin bölge istikrarına yapacağı katkı nedeniyle ABD’yi de yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Kerry ile çok verimli bir toplantı yaptıklarını söyleyen Akıncı “Kıbrıs Türk toplumu olarak hassasiyetlerimizi, mülkiyet gibi tartışmalı maddelerde görüşlerimizi Kerry’e ilettik” dedi.

Akıncı geçtiğimiz günlerde de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Mum ile görüşmüştü. Toplantıda, Kıbrıs müzakerelerine garantör ülkelerin katılma konusu kapsamlı olarak ele alınmıştı.

Akıncı Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu çalışmalarına Ban Ki-moon’un özel davetlisi olarak katılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İdamı istenen Babek Zencani davasında son durum! İşte iddianamenin detayları Dünya Rusya'dan ABD'ye kınama Dünya Mina'daki faciada hayatını kaybeden 104 İranlı hacı 15 kentteki törenlerle toprağa verildi Dünya NATO olağanüstü toplanıyor! Dünya