Konya'da yatılı Kuran kursunda öğrencilere cinsel istismar

Konya'da yatılı bir Kuran kursunda küçük yaştaki öğrencilerin istismara uğradığı ortaya çıktı. Yurttaki belletmenler cinsel istismarda bulunmaktan yargılanıyor.

Abone ol

Konya’da yatılı bir Kuran kursunda yaşı küçük öğrencilerin istismara uğradığı ortaya çıktı. Savcılık soruşturma başlattı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2016 yılında cinsel istismar ihbarı yapıldı. Konya’nın bir ilçesindeki yatılı Kuran kursunda yaşları 11 ile 12 arasında değişen birden fazla çocuğa yine aynı yurtta yatılı olarak kalan ve o dönem yaşları 16 ile 17 olan 5 belletmenin cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

İhbarı inceleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Savcılıkta soruşturma başlattı.

Çocuklar da ifadelerinde cinsel istismara uğradıklarını doğruladı.

Suç tarihinde yaşları 16 ilâ 17 olan 5 belletmen, 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyor. Sanıklar, 23 Haziran’da 3’üncü kez hâkim karşısına çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

Halep'te bombalı saldırı: 6 ölü, 32 yaralı Gündem 12 kişinin naaşları Elazıp Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı Gündem Beyaz Saray'dan Erdoğan ile Trump görüşmesine dair açıklama Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: YSK kararı protesto edilmelidir Gündem