Irak'ta IŞİD vahşet

IŞİD Irak'ta kadın ve çocukları diri diri gömdü. Bu açıklama Irak İnsan Hakları Bakanı'nından geldi. Açıklamada, IŞİD'in Şengal saldırısında Ezidilere uygulanan katliamın kanıtlarının da bulunduğu ifade edildi.

Abone ol

Irak'taki IŞİD saldırılarının yarattığı insani yıkım ürkütücü boyutlara ulaştı. IŞİD terör örgütünün Şengal bölgesindeki katliamlarına ilişkin Irak hükümetinden çarpıcı bir açıklama geldi.

Irak hükümeti, Irak Şam İslam Devleti'nin 500 Ezidi'yi toplu mezarlara gömdüğünü açıkladı.

Irak İnsan Hakları Bakanı'nın yaptığı açıklamada bazı kadın ve çocukların diri diri gömüldüklerine dair kanıtların da bulunduğu ifade edildi.

Reuters'a açıklama yapan Bakan, Ezidilerin toplu mezarlara gömüldüğünü bunun yanı sıra 300 kadının da esir alındığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri, IŞİD tarafından Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı'nda kuşatma altında olan en az 20 bin Ezidi'nin kaçarak Suriye'ye geldiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre bir hafta önce Sincar Dağı'na kaçan Ezidilerin sayısı 50 bin civarında. Yine bu kitle içerisinde Irak'ın çeşitli yerlerinden geleren daha önce Şengal'e sığınan Türkmenin olduğu belirtiliyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, IŞİD saldırılarından en çok bölgedeki Hristiyan, Türkmen ve Ezidileri etkilediğini söylemişti.

Öte yandan Musul'u işgal eden IŞİD ile Ensar El İslam ve onlara destek veren eski Baasçılar arasında çatışma çıktı. El Cezire'nin haberine göre her iki taraftan çok sayıda ölü ve yaralı var.

ulusalkanal.com.tr

Devlet Bahçeli'den ilk açıklama! Gündem Sandığı boş bıraktılar! Gündem YSK'dan ilk açıklama Gündem Erdoğan'ı ilk İhsanoğlu tebrik etti! Gündem