Can Dündar'ın mal varlığına el konulacak

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada, firari sanık Can Dündar'ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Gerekçe olarak, Dündar'a tanınan 15 günlük sürede teslim olmaması gösterildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan ara duruşmada mahkeme Dündar'ın "kaçak" sayılmasına da karar verdi.

Abone ol

14. Ağır Ceza Mahkemesi Can Dündar'ın kaçak sayılmasına hükmetti. Hakim Akın Gürlek başkanlığındaki Heyet, kaçak olan sanığa ait menkul ve gayrimenkullere el konulmasına karar verdi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da bulunan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın resmen kaçak sayılmasına hükmetti.

Mahkeme Heyeti, firari olan Dündar'a ait İstanbul, Ankara ve Bodrum'da yer alan taşınmaz mallara el konulmasına karar verdi.

Taşınmazların yönetimi için, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan kayyum atanacak.

Mahkeme ayrıca, Dündar'ın banka hesaplarının tespiti için Türkiye Bankalar Birliği'ne yazı yazılmasına ve hesaplara el konulması işlemlerinin başlatılmasına da hükmetti.

Doğu Perinçek HDP’ye sahip çıkan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: “Kimseye oy aldı diye Türkiye’yi bölme hakkı tanınamaz!” Gündem TTB'nin Yeni Başkanı Uğur Mumcu'nun Katillerinin Kurtarıcısıymış Gündem PKK'ya yönelik sonbahar-kış operasyonları başladı Gündem UMH ve TM Atama Kriterleri anlaşma taslağını imzaladı Gündem