Eski Tuğgeneral Uğur Şahin de darbeci suçlamalarını kabul etmedi

15 Temmuz Fetullahçı Darbe Girişimi’nde yakalanan üst rütbeli çete mensuplarının sorguları sürüyor. Darbecilikle suçlanan eski Tuğgeneral Uğur Şahin, suçlamaları kabul etmeyerek darbe teşebbüsü içinde yer almadığını söyledi. Darbenin Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmak istendiğini belirten Şahin, “bu kadar güçlü olduklarını bilmiyordum” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün ardından, eski Tuğgeneral Uğur Şahin de darbeci suçlamasını kabul etmedi.

15 Temmuz öncesi, Genelkurmay Başkanlığı Personel İşlem Daire Başkanı olarak görev yapan Şahin, darbe girişimi içinde yer almadığını söyledi.

Fetullahçı Darbe Girişimi kapsamında gözaltına alınan Şahin, sorgusunun ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Şahin; savcılık ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyerek, Orgeneral Hulusi Akar tarafından olayları yatıştırmak için görevlendirildiğini iddia etti.

Şahin, "Bu darbe girişimini, askeriyede olduklarını bildiğimiz FETÖ denilen grubun yaptığı kanaatindeyim. Bu kadar güçlü olduklarını ben de bilmiyordum" diye konuştu.

Darbeyi bastırmak için çaba sarf etmemesinin sebebinin, gücü ve mühimmatı olmamasına bağlayan Şahin, “gücüm olsa karşı koyardım” dedi.

Darbecilerin kurduğu WhatsApp grubunda yer aldığını ama hiçbir şey yazmadığını belirten Şahin, darbe sonrası atama listesinde sıkıyönetim komutanlarının isminin yer almadığını öne sürdü.

Uğur Şahin ayrıca, yaşananların Türkiye’ye verilmiş en büyük zararlardan biri olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Gündem Halkın durdurduğu otobüsten indi, bir vatandaşı bacağından vurdu Gündem Putin'in danışmanı Dugin: Kalkışmayı Kemalist kuvvete karşı Amerikancı kuvvet yaptı Gündem 12 F-16 savaş uçağı, devriye uçuşu yaptı Gündem