TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 25. gününde 67 IŞİD hedefi fırtına obüsleri ve roketlerle vuruldu. 5 IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Operasyonun başından bugüne kadar, toplam 652 hedefe 2 bin 728 atım yapıldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Amerikan-İsrail koridorunu önleyen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 25 günü geride bıraktı. Türk ordusu, 67 IŞİD hedefini fırtına obüsleri ve roketlerle vurdu.

67 IŞİD hedefine 260 Fırtına, 59 Çok Namlulu Roketatar mermisiyle atım yapıldı. 5 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azaz-Rai bölgeleri arasında, Türkiye'nin desteklediği gruplardan oluşan 5 ayrı ekibin keşif, gözetleme ve ikmal faaliyeti yaptığı, daha sonra tespit edilen hedeflere yönelik harekatın başladığı belirtildi.

IŞİD ile yaşanan çatışmalar sonucunda Rai batısında yer alan Tatimus ve Kunaytirah meskun mahallerinde kontrolün sağlandığı ifade edildi.

Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Tatimus ve Kunaytirah bölgelerine hava harekatı düzenlendiği açıklandı. Bölgede IŞİD tarafından kullanılan üç sabit hedefin ateş altına alınarak, imha edildiği belirtildi.

Koalisyon Güçleri'nin de Baragidah, Tatimus ve Kara Kuz bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine 3 hava harekatı yatpığı 5 binanın imha edildiği aktarıldı.

Öte yandan Amerika'nın operasyon bölgesine gelmesinin, Türkiye'nin destek verdiği bazı gruplar arasında tartışmalara yol açtığı belirtildi.

Kahraman şehitlere veda Gündem PKK/PYD ile Barzani bağlantılı gruplar arasında tansiyon yükseliyor Gündem Kandil'de ortaya çıktılar Gündem İkiz kuleler tıraşlanıyor Gündem