AKP'de şok istifa! Demirtaş'ı destekleyecek!

AKP kurucularından, eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat partiden istifa etti. Bir dönem AKP'nin ikinci adamı olan Mir Mehmet Fırat Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin adayı Selahaddin Demirtaş'a destek vereceğini açıklamıştı.

Abone ol

2008 yılına kadar AKP'nin ikinci adamı konumunda olan Dengir Mir Mehmet Fırat partisinden istifa etti. Aynı zamanda AKP'nin kurucu ekibi içinde yer alan ve bir dönem partide genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mir Mehmet Fırat son dönemdelerde Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini artırmıştı.

Dengir Mir Mehmet Fırat, istifasını sosyal medyada yaptığı açıklamayla duyurdu.

"Bugüne kadar AK Parti'de üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım. Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle, daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum"

Fırat 8 Kasım 2008'de AKP Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYK’daki görevlerinden istifa etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan F-Tipi operasyon yorumu Gündem Ankara'da otobüste flört etme yanarsın! Gündem ABD’lilere Ergenekon brifingini Yurt Atayün verdi Gündem CHP'li vekil STV'de Başbuğu suçladı! Gündem