Sağlıkçılardan "bataklığı kurutalım" talebi

Sağlıkçılar, şiddeti önlemek için Meclis'e sunulan kanun teklifini olumlu ama eksik buluyor. Sağlık emekçileri şiddeti oluşturan ortam kaldırılmadan sorunların çözüme kavuşamayacağını belirtiyor. Bu ortamı hazırlayan sorunların başında da performans sistemi geliyor. Hasta ile doktoru karşı karşıya getiren bu sistemin kaldırılması talep ediliyor.

Abone ol

Teklif olumlu bulundu ancak performans sisteminin kaldırılmasının da gündeme alınması istendi.

Yeni tip koronvirüsle cephenin en önünde mücadele eden sağlık çalışanları için hükümetten önemli bir adım geldi. Ak Parti ve MHP sağlıkçılara yönelik şiddete önlemek için hazırladığı kanun teklifini 8 Nisan'da Meclis'e sundu.

Sunulan teklif sağlık camiası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ancak sağlıkçılar esas olarak şiddeti oluşturan ortamın ortadan kaldırılmasını istiyor. Bunun için de sağlık emekçilerinin talebi performans sisteminin kaldırılması.

Öte yandan teklifte olumsuz ya da eksik bulunan maddeler de oldu.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanlığı'ndan kapalı ofis ve iş yerleri için koronavirüs uyarıları Sağlık Uzman Psikolog Ceren Gümüş Yaşa: Çok fazla virüsü konuşmamamız lazım Sağlık Dr. Vahdet Özkoçak Yükseköğretim Kanunu değişikliği teklifini değerlendirdi Sağlık Op. Dr. Sultan Kaya Ünsal açıkladı! Gözde kızarıklık koronavirüs belirtisi olabilir Sağlık