Bodrum sahilinde sığınmacıların tehlikeli yolculuğu

Ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıklardan kaçarak Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin dramı sürüyor. Didim'de Yunan botu tarafından batırıldığı iddia edilen 83 mülteci Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Bodrum'da ise bir grup mültecinin botlarını şişirip denize açıldığı anlar kameraya yansıdı.

Abone ol

Aydın'ın Didim ilçesinde Yunan adasına geçmeye çalışan mültecileri taşıyan 2 lastik bottan biri battı. Türk sahil güvenlik ekipleri batan bottaki 14, diğer bottaki 69 mülteciyi kurtardı.

Toplam 83 mülteciyi taşıyan 2 lastik bottan birinin hava koşullarından dolayı batması üzerine, devriye görevindeki Sahil Güvenlik ekipleri duruma müdahale etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, batan bottaki 7'si çocuk 14 kişi ile diğer bottaki 69 kişiyi kurtararak kıyıya çıkardı.

Didim Devlet Hastanesine kaldırılan ve durumu ağır olan bir çocuk, Aydın Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavileri tamamlanan diğer mülteciler ise Didim Marina'ya götürüldü. Mülteciler, botların Yunan botu tarafından batırıldığını ve üzerlerine benzin döküldüğünü iddia etti.

Öte yandan ülkelerindeki savaştan ve iç karışıklıklardan kaçarak Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin Yunanistan'a geçişleri devam ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup mültecinin sahilde botlarını şişirip denize açıldığı anlar kameralarca görüntülendi.

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen mülteciler, Bodrum'un Akyarlar Mahallesi'ne gece gelerek sahilde bir süre bekledi. Mültecilerden bazıları, Türkiye'nin misafirperverliğinden çok memnun olduklarını belirtti.

İstanköy'e çok yakın konumdaki Fenerburnu Koyu'nda bekleyen mülteciler, yanlarında getirdikleri botları pompayla şişirdi. 5 kişilik botlara 20'şer kişilik gruplar halinde binen mülteciler can yeleklerini de giydikten sonra tehlikeli yolculuklarına başladı.

Bazı mültecilerin ağırlık yapmaması için sırt çantalarını sahilde bıraktıkları gözlendi. Aralarında kadınların da olduğu mülteciler, botun arkasına monte edilen seyyar motorla denize açıldı ve gece karanlığında gözden kayboldu.

ulusal.com.tr

Jandarma yaban keçileri için karlı dağlara helikopterle 1 ton ot bıraktı Yurt Mardin'de üreticiler elektrik kesintileri nedeniyle mağdur oldu Yurt HDP binası önündeki evlat nöbetinde 185 gün geride kaldı Yurt Şırnak'ta kadınlar ilk kez "şal-şapik" üretti Yurt