Şemdinli şehitleri uğurlandı

Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 10 asker ve 5 vatandaş için tören düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı törenlerde, terör örgütü lanetlendi.

Abone ol

Hakkari'de PKK'lı teröristlerin, Şemdinli'de yol kontrol noktasına yaptığı bombalı araçlı saldırısında şehit olan 10 asker ve 5 vatandaş memleketlerinde toprağa verildi.

Kahraman Mehmekçikler için ilk tören Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda yapıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Törenin ardından şehit Piyade Asteğmen Ömer Baydıllı, Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Bodur, Jandarma Uzman Erbaş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Erbaş Bayram Aksu, Jandarma Er Evren Kara, Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu, Jandarma Er Erkan Özdemir, Jandarma Er Latif Aşik Muslu, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu ve Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınoku memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Aynı saldırıda şehit olan Sinan Erbaş, Bahri Fırat ve öğretmen Oğuz Uysal Şemdinli'de, Selami Çevik de Yüksekova'da toprağa verildi. İran uyruklu Şemsettin Resai'nin cenazesi de İran'da defnedildi.

Diyarbakır'da ise arama tarama faaliyetleri yürütüten askerlere, PKK'lı teröristler roketatarla saldırdı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Bir şehit haberic de Şırnak'tan geldi. Şırnak-Cizre karayolunda askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Süleyman Gür, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak Beytüşşebap'ta silahlı saldırı: 1 köy korucusu şehit Gündem Adalet Bakanlığı'ndan Bülent Arınç açıklaması Gündem CHP, 1 Kasım'da oy vermeyen üyeleri ihraç edecek Gündem Putin, Türkiye'yi partner statüsüne döndürmek istiyor Gündem