ABD, İran anlaşmanın takibi için Polonya büyükelçisi Mull'u görevlendirdi

İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmanın uygulanması için bir adım daha atıldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, anlaşma takibi için ana koordinatör atadığını açıkladı. Ana koordinatörlüğe ABD'nin Polonya Büyükelçisi Stephen Mull getirildi.

Abone ol

İran ile varılan nükleer anlaşmayı Amerikan Kongresi’nde gözden geçirmek için tanınan 60 günlük süre sona erdi. Kongre'den nükleer anlaşmayı reddeden bir tasarı çıkmadı.

Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry anlaşmanın takibi için bir ana koordinatör atadı. Kerry bu göreve, ABD'nin Polonya Büyükelçisi Stephen Mull’u getirdi.

Kerry yazılı açıklamasında "Ulusal güvenlik hedeflerimiz açısından, İran ile nükleer anlaşma konusunda müzakere etmek kadar, bunun yürürlüğe konulması da önemli, hatta daha da kritik” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Mull’un ekibinde çeşitli alanlardan uzmanlar ile hazine, enerji, iç güvenlik, ticaret, adalet ve savunma bakanlıkları ve istihbarat teşkilatından yetkililer yer alacak. Mull, anlaşmanın kontrolüne yönelik kurumlar arasında yürütülen çabalara öncülük edecek.

ulusalkanal.com.tr

54 yıl aradan sonra... Resmen başladı Dünya Bu da oldu! Uçak çalmaya çalışırken yakalandı Dünya Türkiye'den Burkina Faso açıklaması Dünya İsrail'e karşı 4'lü ittifak Dünya