Hakime cübbeli protesto

Avukatlar, Ankara Adliyesi’nde bir hakimin Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’a saldırısını protesto etti. Canduran, "Bu saldırı binlerce avukata ve yargıya yapılmıştır" diye konuştu. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise hakimin görevden alınmasını istedi. Hakimler ve Savcılar Kurulu, hakim hakkında inceleme başlattı.

Abone ol

Yüzlerce avukat cübbe giydi, baro başkanına yapılan saldırıyı protesto etti.

Ankara 12’inci İş Mahkemesi Hakimi Abdülvahap Dabakoğlu, avukatların duruşmadan çıkartılması sonrasında kendisiyle konuşmaya çalışan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın üzerine yürümüştü.

Adliyede yaşanan bu olay sonrasında hakim Dabakoğılu’na büyük tepkiler gelirken yüzlerce avukat cübbelerini giydi, Hakan Canduran’a destek oldu.

Canduran Hakimler ve Savcılar Kurulu önünde açıklama yaptı.

Canduran'a çok sayıda baro başkanı da destek verdi.

Yaşanan olay sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran’ın üzerine yürüyen Hakim Abdülvahap Dabakoğlu hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise, "Saldırgan yapıdaki kişinin hakimlik mesleğinden uzaklaştırılması gereklidir" ifadelerini kullandı.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

AKP'nin seçim beyannamesi çıkmazı Gündem Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı! Atatürk’ün vasiyetini çiğnediler Gündem Belediye ile sendika uzlaştı Gündem JES zararlarına karşı ortak bildiri Gündem