Göçerler, zorlu yolculuğuna "Kovid-19" molası verdi

Göçerler, zorlu yolculuğuna "Kovid-19" molası verdi. Havanın ısınmasıyla hayvanlarını kışlaklardan çıkarıp yaylalara gitmek için yola çıkmışlardı. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yolculuklarına 1 Mayıs'a kadar ara verdiler. Elazığ'daki zorunlu molanın ardından, 1 Mayıs'ta yaylara doğru yeniden yola düşecekler.

Abone ol

Göçerler, zorlu yolculuğuna "Kovid-19" molası verdi.

Yüz yıllardır sürdürülen bu göç, her yıl nisan ayında havanın ısınmasıyla başlıyor. Kışlaklarından çıkardıkları hayvanlarını yüksek kesimlere götürmek için günler süren yolculuğa başladılar. Ancak göçerler, bu yıl Kovid-19 engeline takıldı.

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle yolculuklarına 1 Mayıs'tan sonra müsaade edileceği açıklandı. Göçerler, hem kendi hem de toplum sağlığı için bulundukları yerlerde hayvanlarını otlatarak bu sürecin geçmesini bekliyor.

Şanlıurfa'dan Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki yaylalara giden göçerler, güzergah olarak, hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için Murat Nehri havzasını seçti. Şimdi burada, yola devam edebilmek için 1 Mayıs'ı dört gözle bekliyorlar.

Göçerler için bu bekleyiş, bazı zorlukları da beraberinde getirdi.

ulusal.com.tr

Yunuslar deniz yüzeyi temizleme aracıyla yarıştı Yurt 5 bin sokak köpeği yuvalarına kavuştu Yurt Oğlunu öldürüp cesedini yakmaya çalışan baba tutuklandı Yurt Salda Gölü'nün yeni koruyucuları belli oldu Yurt