Türkiye’nin yeni nesil uçak bombası

Türkiye’de ilk kez ardışık delici teknolojisine sahip canlı mühimmat test edildi. Beton delici mühimmat olarak tasarlanan SARB-83 testleri başarıyla geçti. Harp başlığı teknolojisine sahip yeni uçak bombası, terörle mücadelede büyük avantaj sağlayacak.

Abone ol

Yaklaşık 2 metre kalınlığındaki beton duvarı imha edebiliyor.

Türkiye’de ilk kez ardışık delici teknolojisine sahip canlı mühimmat test edildi. Beton delici mühimmat olarak tasarlanan ve harp başlığı teknolojisine sahip SARB-83 testleri başarıyla geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SARB-83’ün test görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Varank "SARB-83, ilklere imza atarak testi geçti! HABRAS altyapısı sayesinde, gizli mühimmat projelerinin düşük maliyetlerle kısa sürede test edilebilmesi artık mümkün." İfadelerine yer verdi.

Yeni nesil uçak bombası SARB-83 mağaralar, uçak pistleri, hangarlar, sığınaklar gibi öncelikli hedeflere yönelik kullanılabilecek. Ön delici harp başlığı sayesinde terörle mücadelede büyük avantaj sağlayacak.

SARB-83, F4 ve F16 uçaklarında kullanılabilecek.

ulusal.com.tr

MİLGEM ihracatında önemli imza Bilim ve Teknoloji Aşı çalışmalarının altyapısı hazır Bilim ve Teknoloji Bayraktar TB2'den yeni rekor Bilim ve Teknoloji ''Aerobot'' göreve başladı Bilim ve Teknoloji