FETÖ Deniz Baykal'ı neden devirdi?

"Fethullahçılar Deniz Baykal’ı neden devirdi?" Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Baykal’a kaset kumpası ile ilgili hazırlanan iddianamenin ayrıntılarını yazdı. Ergin’e göre, Baykal’a operasyonun nedeni, 2010 referandumunda muhalefetin önünü kesmek

Abone ol

Deniz Baykal’a operasyonun nedeni, FETÖ’nün yargının içinde yuvalanmasının önünü açan, 2010 referandumunda muhalefetin sesini kısmaktı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, “Fethullahçılar Deniz Baykal’ı neden devirdi” başlıklı yazısında çarpıcı bilgiler paylaştı.

Baykal’a kaset kumpasının 2010 referandumuyla ilişkili olduğunu söyleyen Ergin’e göre, Baykal, en önemli engeldi.

"Baykal en önemli engel: Anayasa değişikliğini yargıyı ele geçirebilmek için kendisi açısından hayati bir hedef olarak gören ve o noktada AK Parti iktidarı ile tam bir fikir birliği içinde hareket eden Fetullahçı organizasyon, bütün bir 2010 yazına yayılacak olan referandum tartışmasında kendisine en önemli engellerden biri olarak -belki de en önemlisi- Deniz Baykal’ı görmüştür."

Yazıda, 2010 referandumu sonrası yargıyı ele geçirmek isteyen Fethullahçıların, referanduma odaklandıkları belirtildi. Tarihlere dikkat çekildi.

"Olayların sıralaması şöyledir: Anayasa teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan 6 Mayıs’ta geçmiş, kaset 7 Mayıs tarihinde dolaşıma sokulmuş, Baykal 10 Mayıs’ta istifa etmiş, teklif Resmi Gazete’de 13 Mayıs’ta yayımlanmıştır. İddianamenin ilk kez açığa çıkardığı bir olgu, cemaatin Deniz Baykal operasyonu için düğmeye bastığı tarihin 27 Mart olmasıdır. Yani anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulmasından tam üç gün önce... Bu tarihler yan yana getirilip bakıldığında, FETÖ/PDY’nin Baykal’ın CHP liderliğini bitirmeye dönük operasyonu ile AK Parti’nin anayasa paketinin TBMM’ye gelişi ve Genel Kurul’dan geçişinin zamanlama olarak “mükemmel” bir şekilde iç içe geçtiğini görüyoruz."

ulusal.com.tr

Rus uzman: Erdoğan, S-500 konusunda biraz önden gidiyor Gündem Süs olarak konulan taş 2 bin yıllık geçmişi aydınlattı Gündem ABD belgelerinden özel bilgi: Türkiye'deki ABD misyonlarında 834 Metin Topuz çalışıyor Gündem ASELSAN'a 350 milyon lira tutarında ilave sipariş Gündem