Başbakan Binali Yıldırım: Suriye'de çözüme yakınız

Suriye'deki çözümün yakın olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, 3 önemli çözüm başlığı sıraladı. Buna göre, Suriye'nin toprak bütünlüğü korunarak, PYD'nin koridor açmasına izin verilmeyecek, Suriye devlet yönetimi mezhepsel üstünlüğe dayalı olmayacak ve kesin çözüm sağlanınca mülteciler Suriye'ye geri dönecek.

Abone ol

FETÖ'cü darbe sonrası Washington ve Brüksel ile ilişkileri gerilen Ankara, yeni yol haritasını çiziyor. Moskova ve Tahran ile ilişkilerini güçlendiren Ankara'nın hedefinde Şam var.

Başbakan Binali Yıldırım, Karar Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu'na Suriye'deki çözüme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

"Suriye'de çözüme çok yakınız" diye konuşan Yıldırım, 3 dikkat çeken çözüm başlığı sıraladı.

"SURİYE'DE ÇÖZÜM YOLU

1-Suriye'nin toprak bütünlüğü mutlaka korunacak bir çözüm olacak. Dolayısıyla PYD gibi bir devlet yapılanmasına söz konusu olmayacak.

2- Yeni dönemde mezhepsel, etnik ve bölgesel yapıların birinin üstünlüğüne dayalı devlet yapısı olmayacak. Bu uzun vadede Esad'ın da olmayacağı anlamı taşır.

3- Çözüm devreye girdiğinde Türkiye dahil, bölge ülkelere sığınan Suriyeliler belirli programlarla ülkelerine dönecek. Sadece Türkiye'dekiler değil, Ürdün, Lübnan ve diğer noktalardaki sığınmacılarda Suriye'ye gidecek."

Karar gazetesi yazarı Karaalioğlu da, Başbakan Yıldırım'ın, terör örgütü PYD ve Suriye'deki çözüme yaklaşımında İran'ın etkili olduğunu yazdı.

ulusalkanal.com.tr

TÜBİTAK'ın FETÖ imamı ve üyeleri adliyeye sevk edildi Gündem CHP ve MHP Dışişlerine sordu: Yunanistan karasularını 12 mile mi çıkardı? Gündem Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu Gündem 'İstanbul depremi 7 ve üzeri büyüklükte olacak' Gündem