CHP'li vekilden Pekünlü'ye destek

Abone ol

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 20 Kasım’da cezaevine girecek. Türban yasağını uyguladığı için hakkında hapis cezası verilen verilen Pekünlü’ye CHP Milletvekili Gürkut Acar’dan destek geldi. Acar, “Pekünlü’nün cezaevine girecek olması, laik devletin, teokratik cumhuriyete dönüştüğünün kanıtıdır” dedi.

TEOKRATİK DEVLETİN SOMUT GÖSTERGESİ

Acar, Pekünlü’ye türban yasağını uygulaması nedeniyle verilen hapis cezasına tepki gösterdi. Acar, “Eğer bu kişiye ceza veriliyor ise o dönemdeki YÖK’ün bütün üyelerinin aynı cezayı alması gerekir. Kararı alanlar sorumlu olmayacak, uygulayanlar sorumlu olacak. Böyle bir hukuk olmaz. Bir bilim adamının böyle bir gerekçe ile cezaevine konulması Türkiye için yüz karası bir olaydır” diye konuştu.

Cezanın ertelenmemesi veya hükmün geriye bırakılması kararlarının verilmemesinin de dikkat çekici olduğunu kaydeden Acar şunları söyledi:

“Bu ceza ertelenebilir veya hükmün açıklanması geri bırakılabilirdi. Ama bu imkanların kullanılmayarak, bir bilim adamının mevzuatı uyguladığı için hapse konulması, hukukun siyasallaştığının göstergesidir. Kimsenin kendi dinsel inançlarını devlet sistemi haline getirmeye hakkı yoktur. 21. Yüzyılda düşünülemeyecek bir olaydır. Sistemin giderek teokratik bir yapıya dönüştüğünü gösterir. Laik devletin teokratik bir cumhuriyet haline geldiğini gösteren somut bir olaydır.”

ulusalkanal.com.tr

Bu hafta seçim heyecanı yaşanacak Gündem Islak imza incelenecek Gündem İnşaatlar ölüm saçıyor! Gündem Açılım süreci tıkandı! Akiller tekrar gündemde Gündem