Yüksek Askeri Şura toplanıyor

Yüksek Askeri Şura toplanıyor. Perşembe günü yapılacak kış dönemi toplantısında öncelikli gündem başlıkları; sınır hattındaki bölücü terör faaliyetleri, ABD'nin üs talebi, açılım ve F tipi örgüte karşı mücadele.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura kış dönemi toplantısı 27 Kasım Perşembe günü yapılacak. İlk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği toplantıda kritik konular görüşülecek.

Türk Ordusunu savaşa hazırlık planları, Irak ve Suriye'den Türkiye'ye yönelen PKK tehdidi, Ayn Ale Arap ve Afrin'deki IŞİD-PKK çatışması, AKP iktidarının Halep endişesi, Amerika'nın İncirlik Üssü talabi, Eğiti-donat planı toplantının gündemini oluşturacak.

TSK'nın "açılımın terör örgütüne yaradığı" görüşü, "kırmızı çizgiler" belirlenmesi ve PKK'ya karşı anında müdahale için yasal güvence talep ettiği basına yansımıştı. Açılım YAŞ'ta da bu bağlamda ele alınacak.

Ve F tipi örgütle mücadele. TSK, kumpas davalar nedeniyle f tipi yapılanmaya karşı etkin ve kararlı soruşturma yütüldüğünü açıklamıştı. TSK içindeki yapılanmaya karşı atılan ve atılması gereken adımlar YAŞ'ta da görüşülecek.

Bedelli askerlik konusu da YAŞ gündeminde.

Bedelli askerlikle ilgili Genelkurmay'ın görüşü alınacak ve son karar verilecek...

ulusalkanal.com.tr

Yargıtay Başkanı Ali Alkan: Açıkça yargıya müdahaledir Gündem O paket TBMM Başkanlığı'na sunuldu Gündem Kayınvalideye son görev Gündem Cemil Çiçek'ten Avrupa'ya mektup Gündem