Karayolları arazisi için mücadele sürüyor

İstanbul Maltepe'de bulunan Karayolları arazisin satışına karşı mahallelinin mücadelesi sürüyor. "Karayolları arazisi ranta mı, halka mı?" konulu bir panel düzenleyen vatandaşlar, kamu arazilerinin önemine dikkat çekip, mücadele vurgusu yaptı.

Abone ol

İstanbul Maltepe'de kamuya ait Karayolları arazisinin özel bir şirkete satılmasına tepkiler sürüyor.

Bölgenin deprem toplanma ve son yeşil alanının rantçılara peşkeş çekilmesini istemeyen Maltepeliler panel düzenledi.

"Karayolları arazisi Ranta mı Halka mı?" konulu panel, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Panale, Profesör Doktor Zerrin Bayraktar, Öğretim Görevlisi Tevfik İlter ve Mimarlar Odası Maltepe Şube Başkanı Esin Köymen konuşmacı olarak katıldı.

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde konunun Meclis gündemine alınmasını sağlamak hedefleri ön plana çıktı.

Askıya çıkan rant projesine karşı 20 Mayıs'a kadar itiraz dilekçelerinin verilmesini söyleyen Esin Köymen kamu arazilerinin önemine dikkat çekti.

Yargı sürecinin başladığını belirten mahalleli, arazinin botanik park olarak düzenlenip kamuya açılmasını talep ediyor.

Arazi, İstanbul'un ana ulaşım arterlerinden olan E-5 üzerinde yer alıyor. 2011 yılından beri kullanılmayan arazinin imar planları değiştirilerek, yüksek katlı bina ve alışveriş merkezleri inşaa edilmek üzere ihaleye açılmıştı.

Haber: Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

İstanbul karardı, yağmur başladı, trafik kilitlendi Yurt Balıkesir'de kırmızı alarm Yurt İstanbul Valiliği ve İBB'den teröre karşı ortak protokol Yurt Antalya'da buğday tarlaları çekirge istilası altında Yurt