İstanbul'da toplu ulaşıma zam yapılacak

İstanbul'da yaklaşık 20 ayın ardından toplu ulaşıma yeniden zam yapılması planlanıyor. Tarih belli değil ancak yakın zamanda hem İstanbul Kart hem de sosyal kart biniş ücretleri artacak.

Abone ol

Otobüs, metrobüs, vapur ve tramvay... Toplu taşıma araçları trafikte sıkışıp kalmak istemeyenlerin kurtarıcısı... Ancak İstanbullulara kötü haber var.

Toplu taşımaya en son zam 14 Haziran 2014'te yapılmıştı. Yani yaklaşık 20 aydır zam yapılmıyordu.

Tarih henüz belli değil ama yakın zamanda hem İstanbul Kart, hem de sosyal kart biniş ücretleri artacak. Zamlarla birlikte tam kart ilk biniş ücret, 2 lira 15 kuruş'tan 2 lira 30 kuruş'a çıkacak.

Öğrenci kart sahiplerinin ilk biniş ücreti 1 lira 10 kuruştan, 1 lira 15 kuruş'a çıkacak. Sosyal kart sahipleri için ise ilk binişleri 1 lira 50 kuruş'tan, 1 lira 65 kuruş'a çıkarılacak.

Önceden aktarmaya 1 lira 45 kuruş ödeyen bir tam kart sahibi, zamlı tarifeyle 1 lira 65 kuruş ödeyecek. Öğrencilerden alınan aktarma ücreti 45 Kuruş'tan 50 Kuruş'a, Sosyal kart sahiplerinden ise aktarma başına alınan 85 kuruş 95 Kuruş'a çıkacak.

Özel Halk Otobüsü şoförlerine göre de zamlar yurttaşların tepkisine neden olacak.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

RBS uyardı: Elinizdeki her şeyi satın Ekonomi 70 yıllık otobüs firması Varan seferlerini durdurdu Ekonomi 4 milyon kişiye ulaştı! Ücret ödenmiyor Ekonomi Aman vatandaş duymasın Ekonomi