Süheyl Batum’dan çok sert Ekmeleddin eleştirisi

Abone ol

CHP Milletvetili Süheyl Batum, Kılıçdaroğlu'nun Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na neden karşı olduğunu anlattı.

Oda TV'ye makale yazan Batum, İhsanoğlu için "algı yaratma yöntemi ile kandırma" çabası olduğunu söyledi.

Batum, "Bir çok aday çıkabilecek iken, aynı RTE çizgisinde olan bir Siyasal İslamcının gösterilmesi zorunlu muydu? Neden zorunluydu? İnanıyorum ki, "birileri" bu gerçeği gördükleri için, oyun bozulmasın, her durumda siyasal İslam projesi sekteye uğramasın diye, CHP'ye de etki edip, Sayın İhsanoğlu'nu aday gösterttiler." dedi.

Batum, İhsanoğlu'na karşı çıkanlar "Baykalcılar" iddiasına da "Bunu söyleyenler, örgütlere, seçmenlere bir sorsunlar bakalım" yanıtını verdi.

CHP Milletvekili Batum, CHP-MHP-DP-İşçi Partisi ve diğer partilerin bir aday üzerinde anlaşması gerektiğini belirtti. Bu ittifakın Yalova seçimlerinde başarıya ulaştığına dikkat çekti.

Batum, önemli olanın Erdoğan'a karşı Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir adayla karşı çıkılması olduğunu vurguladı.

"Önemli olan CHP ve MHP ve diğer partilerin bu "demokratik, laik Cumhuriyet modelini" temel alan bir kişiyi ortak aday göstermeleri idi. Yani RTE'nin de içinde olduğu siyasal İslam görüntülü küresel sermaye modeline karşı "Atatürk Cumhuriyeti" modeline sahip çıkan birini aday göstermeleri."

ulusalkanal.com.tr

LYS maratonunda sona gelindi Gündem Atatürk Havalimanı'nda korkutan yangın Gündem Irak Türkiye petrol hattı... Gündem İstanbul'da dev operasyon Gündem