İsrail, NATO'ya şikâyet etti

İsrail NATO'dan Türkiye'nin cezalandırılmasını istedi. Nedeni de AKP iktidarının Türkiye'yi HAMAS karargahı gibi kullandırılması.

Abone ol

Aruz Şeva internet sitesinin İsrail Hayom'dan aktardırdığı bir habere göre İsrail'in NATO'dan Türkiye'nin cezalandırılmasını istedi. Gerekçe olarak da AKP iktidarının Hamas'ın karargâhına ev sâhipliği yaptığı öne sürüldü.

Haberde, İsrail'in NATO'ya çeşitli kanallardan üye bir devletin terörist gruplarla bağlarının olmasının kabûl edilemeyeceğini bildirdiği ifâde edildi. İsrail Hayom'a konuşan üst düzey bir yetkilinin, Hamas'ın Şam'dan 2012 senesinde Beşar Esad'a muhalif grupları desteklediği için kavulmasından sonra askerî ve siyâsî karargâhını Istanbul'da kurduğunu söylediği bildirildi.

Üst düzey yetkili Hamas'ın İstanbul'dan yönetilmesine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onay verildiğine dair bir kuşkunun bulunmadığını söyledi.

Yetkili, Istanbul'daki Hamas karargâhının komutanını Salâh el-Arûrî olduğunu belirtti. Salâh el-Arûrî bir çok terör suçu sebebiyle İsrail'in arananlar listesinde bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

İttihat ve Terakki tartışıldı Gündem Bir kere daha Amerika'yı hedef aldı Gündem İmralı öncesi temas trafiği Gündem CHP Seyit Rıza'nın torunlarını Meclis'e soktu! Gündem