Paris ve Londra Filistin için yürüdü

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Filistin'de gerçekleştirdiği zulüm, Londra ve Paris'te de protesto edildi. Londra'da 200 bine yakın kişi, İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplandı, "BBC sessizliğine son ver" dedi. Fransa'nın başkenti Paris'te de yaklaşık 5 bin kişi İsrail'e karşı yürüdü.

Abone ol

İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılara Avurpa'nın iki önemli merkezinden tepki geldi.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü ve 2 bine yakın Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılar, İngiltere'nin başkenti Londra ile Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Londra'da ülke genelinden toplanan yaklaşık 200 bin kişi, İngiliz yayın kurumu BBC'nin önünde toplandı. İngilizler, "BBC sessizliğine son ver", "Filistin için adalet" sloganları attı.

Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, İngiltere'nin İsrail'e silah ihracatına son verilmesini istedi. Eylemciler, Amerika'nın Londra Büyükelçiliği önünde de Amerika ve Obama karşıtı sloganlar attı. Eyleme Türkler de destek verdi.

Paris'teki protesto gösterisine çok sayıda kuruluş katıldı.

Denfert-Rochereau Meydanı'nda toplanan Fransızlar, İsrail karşıtı dövizlerle ve Gazze'de yaşanan acıyı gösteren fotoğraflarla saldırıyı kınadı.

ulusalkanal.com.tr

Bir ağır darbe daha indi Dünya Bir uçak daha düştü Dünya New York Times: Kürt müttefiklerini koruyor Dünya İsrail yine kan döktü! Dünya