İstanbul'da taksiler için yeni yılda yeni bir dönem başlıyor

İstanbul'da dolmuşta olduğu gibi taksiye de indi bindi ücreti uygulaması getiriliyor. İstanbul Taksiciler Odası'nın hazırladığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de kabul ettiği yeni düzenlemeye göre en kısa mesafenin 8 lira 75 kuruş olacak.

Abone ol

İstanbul'da taksiler için yeni yılda yeni bir dönem başlıyor.

Taksiciler Esnaf Odası ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması ile yolcular artık, dolmuşlarda olduğu gibi taksilerde de "İndi - bindi" ücreti ödeyecek.

Yolcular ve taksicilerin de görüşü alınarak yapılan değişikle, 2 buçuk kilometreye kadar olan mesafeden 8 lira 75 kuruş alınacak.

Böylece takscilerin en çok yakındığı "Kısa mesafe" sorunu da ortadan kalkmış olacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Ayvaz, projenin avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

Yeni yılla birlikte İstanbul'da "Turkuaz Taksiler" de hizmete girecek. Bu taksiler, lüks olarak tabir edilen "D sekment" olacak ve 8 yılda bir değişecek.

Projeler bununla da sınırlı değil. Yeni yılın ortalarına doğru İstanbul genelinde çalışan taksiler için tek bir çağrı merkezi kurulacak. Böylece vatandaşlar tek bir tuşla taksi hizmetinden faydalanabilecek.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

30 Aralık Cuma günü Burdur'da okullar tatil mi Gündem 'İyileşip El Bab'da tekrar görev almak istiyorum' Gündem Tarım üreticisi 2016 yılını işte bu zorluklarla noktaladı Gündem Öncü Gençlik, Doğu Perinçek'in mektubunu yurttaşlarla buluşturdu Gündem