Heniye'den Türkiye'ye "Kudüs" teşekkürü

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile biraraya geldi. Görüşmede Heniye, İsrail'in işgali altındaki Kudüs konusunda Türkiye'nin tutumunu takdirle karşıladığını bildirdi.

Abone ol

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye'yi ofisinde ziyaret etti. Gazze'de gerçekleşen görüşmede Amerika'nın Kudüs kararı ele alındı.

Büyükelçi Türkoğlu, Türkiye'nin Kudüs ve Filistin meselesine bakışının net olduğunun altını çizdi. Amerika kararından vazgeçinceye dek Kudüs konusunda her türlü çabanın sürdürüleceğini vurguladı.

Türkoğlu ayrıca Türkiye'nin, Gazze'ye desteğinin süreceğini de belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de İsrail'in işgali altındaki Kudüs konusunda Türkiye'nin tutumunu takdirle karşıladığını bildirdi.

Heniye, Türk halkına da Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti

Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ziyaret kapsamında, Türkiye'nin destekleriyle inşa edilen "Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi"nde de incelemelerde bulundu.

ulusal.com.tr

Trump, Amerikan ambargosunu delmiş Dünya İran'daki depremde ölü ve yaralılar var Dünya Kudüs için tarihi oylama Dünya Filipinler'de 251 kişiyi taşıyan gemi battı: Ölü ve yaralılar var Dünya