ABD, F tipi gladyo eliyle Türkiye'yi hedef aldı

Türkiye 7 Haziran'dan bugüne bölücü terör örgütü PKK'nın şehirlere yaptığı yığınakları imha ediyor. Peki teröristler şehirlere nasıl yerleşti, bu yığınak ne zaman yapıldı? Bu sorunun yanıtı tam 8 yıl önce başlatılan operasyonlarda saklı. ABD'nin F tipi gladyo eliyle yürüttüğü Ergenekon operasyonlarıyla subaylar tutuklanırken PKK'lılar açılım adı altında serbest bırakılmıştı. Ergenekondan çıkış ve F tipi gladyonun tasfiyesi ise süreci tersine çevirdi, Türkiye'ni rotası değişti.

Abone ol

Tarih 21 Mart 2008... Ergenekon tertibinin Türkiye'nin aydınlarına yöneldiği dalgaların peşi sıra geldiği kara gün.

Türkiye çapında çok sayıda adrese sabaha karşı baskın düzenlendi, cumhuriyet kurumları hedef alındı. Milyonlarca sayfa dava dosyası, gizli tanıklar, iftiralar ve yalan haberlerle Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı tertibi yürütüldü.

Astsubay Oktay Yıldırım'ın tutuklanmasıyla başlayan kumpaslar dizisi 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a kadar uzandı. Milli güçler tutuklanırken PKK'lılar serbest bırakılıyor, şehirlere patlayılacarla doluyordu...

Yıllar içerisinde operasyonların F tipi gladyonun kumpası olduğu ortaya çıkarıldı, özel görevli mahkemeler kapatıldı. Halk hareketiyle Silivri duvarları yıkıldı, yurtseverler serbest kaldı. F tipi gladyonun emniyet ve adliye örgütlenmesi tasfiye edildi. Bir dönemin kudretli özel görevlileri Zekeriya Öz'ler yurt dışına kaçarken tertiplerde başat rol oyanayan emniyetçiler de Silivri Cezaevi'nde konuldu.

F tipi gladyonun tasfiye ile birlikte Türkiye'nin rotası PKK'lıların gizli tanık yapıldığı kumpaslardan PKK ile mücadeleye yöneldi.

Açılım masası devrildi, Türk Ordusu PKK'nın mühimmat yığdığı şehir merkezleri ile Kandil'deki üslerine yönelik kapsamlı operasyonlar başlattı. Şehirlerdeki yığınaklar bir bir imha edildi, Irak'ın kuzeyindeki sığınakların çoğu yerle bir edildi.

ulusalkanal.com.tr

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan derbi açıklaması Gündem Şırnak'ta bir evde 2 ton patlayıcı imha edildi Gündem İstanbul'da şüpheli araç paniği Gündem Diyarbakır'daki mitinge halk destek vermedi Gündem