5 ilde FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı 5 ilde operasyon düzenlendi. Eskişehir, Adana, Kocaeli, Zonguldak ve Samsun'da yapılan operasyonlar için emniyet güçleri harekete geçti

Abone ol

SAMSUN

Samsun merkezli operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 3 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Samsun merkezli 6 ilde, FETÖ'ye yönelik "ankesörlü telefon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 zanlıdan 3'ü daha adli kontrol şartıyla salıverildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 9 şüpheliden astsubay Abdulgani Ö, kapatılan askeri okul öğrencileri Mehmet Gazi Y. ve Mehmet K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince iki gün önce Samsun, Erzurum, Gaziantep, Bolu, Çorum ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen, aralarında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada müebbet hapis cezası alan eski Samsun Garnizon Komutanı tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken'in emir astsubayı, emekli astsubay Yunus T'nin de bulunduğu 6 şüpheli kontrol şartıyla salıverilmişti.

KOCAELİ

Kocaeli merkezli 7 ilde, FETÖ soruşturması kapsamında, 13'ü muvazzaf 20 askeri personelin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 13'ü muvazzaf, 20 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

ADANA

Adana merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, meslekten ihraç edilmiş 54 polis adliyeye gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince örgüte yönelik 12 Mart'ta gerçekleştirilen operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 13 eski polisin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 54'e yükseldi.

Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlatılmıştı.

İtirafçı mahrem imamların ifadeleri ve elde edilen dijital materyaller doğrultusunda hakkında gözaltı kararı verilen KHK ile meslekten ihraç edilmiş 58 polise yönelik 3 gün önce 8 ilde operasyon düzenlenmişti.

ZONGULDAK

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik Zonguldak merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 muvazzaf askerle ihraç edilen 8 askeri öğrencinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, 12 Mart'ta, örgütün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "ardışık arama ve kripto şifreleme" yöntemlerini kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 10 şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Zonguldak, İstanbul, Ankara, Sakarya, Çanakkale, Denizli ve Tekirdağ'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda biri hükümlü iki kişi yakalandı.

Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara Barosu avukatlarından Enis D. ile polislik mesleğinden istifa ederek kurum değiştiren ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Latif A. hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekiplerince kent merkezinde saklandıkları evde gözaltına alınan bu kişilerin, işlemlerinin ardından soruşturmaların sürdüğü illere gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, Latif A'nın örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu, Enis D'nin Ankara Ağır Ceza Mahkemesince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Kredi notu nedir? E devlet ücretsiz olarak kredi notu nasıl sorgulanır Gündem Dink davasında Ercan Gün'ün tahliyesine itiraz Gündem e-Devlet Risk Merkezi Raporu Başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ücretsiz kredi notu sorgulamak için neler yapılmalı Gündem Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için cenaze töreni düzenlendi! Erdoğan da katıldı! Yeni Zelanda'daki cami saldırıları açıklaması Gündem