Ülker'den dev atılım!

Türkiye'nin en büyük bisküvi üreticisi Ülker, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i 3. 2 Milyar Dolara bünyesine kattı. Yıldız Holding'in satın aldığı şirket bünyesinde, 11'i Avrupa'da olmak üzere toplam 14 üretim tesisi bulunuyor. Bu atılımla dünya pazarında üçüncü sıraya oturan Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, hedeflerinin birincilik olduğunu belirtti.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük bisküvi üreticisi Ülker Birleşik Krallığın bisküvi devi United Biscuits'i bünyesine kattı.

Ülker grubunun 3.2 Milyar Dolar'a satın aldığı United Biscuits 2013 yılı itibariyle 228 milyon sterlin ciro yaptı.

11'i Avrupa'da olmak üzere toplam 14 fabrikayı bünyesine katan Ülker dünya çapında da büyük bir atılım yapmış oldu. Devralınan United Biscuits firması, Avrupa'nın en büyük pazarı olan Birleşik Krallık piyasasının %26'sını elinde bulunduruyordu.

United Biscuits Fransa, Belçika ve Hollanda'da en yaygın ikinci şirket konumundaydı.

Dev anlaşmayla ilgili Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker basın toplantısı düzenledi.

United Biscuits'i 70 yıllık tecrübeleriyle aldıklarını belirten Ülker, son kararı biskivü içgüdülerinin verdiğini söyledi.

Türkiye'de sektörde ilk sıradaki yerini koruyan Ülker grubu bu atılımla dünyada da üçüncü sıraya yerleşti. Murat Ülker, hedefin zirve olduğunu ifade etti.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

PKK ABD'yi istedi Gündem "Özkök ve Yalman'ın ifadeleriyle Balyoz davasının seyri değişecek" Gündem Eğitim Bir-Sen'den skandal fişleme Gündem Dava ertelendi Gündem