Şimdi de oylama tartışması!

AKP’li eski bakanlar hakkında Yüce Divan yolu şimdilik kapandı. Ancak, tartışmalar bitmedi. CHP ve MHP grup başkanvekilleri dosyanın kapanmadığını iddia etti. Muhalefet temsilcileri Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkındaki oylamanın yenilenmesi gerektiğini savundu.

Abone ol

Yüce Divan oylaması AKP'li vekillerin oylarıyla eski Bakanları aklama yönünde sonuçlandı sonuçlanmasına ancak yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Egemen Bağışla ilgili oylamanın usulsüz olduğu iddia edildi.

İddiayı ortaya atan CHP grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi. Hamzaçebi, Egemen Bağış oylamasında Yüce Divan’a sevk etmeme kararı alınmadığını söyledi.

Hamzaçebi, iddiasını anayasanın 96. maddesine dayandırdı.

"Türkiye Büyük Millet Meclisi yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tam sayısının en az üçte biri ile toplanır. Anayasada başkaca bir hüküm yok ise toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir; ancak karar yeter sayısı hiç bir şekilde üye tam sayısının dörtte birinin fazlasından az olamaz"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da düzenlediği basın toplantısında Yolsuzluk dosyasının kapanmadığını vurguladı. Yüce Divan’a göndermeye yönelik ret sayısının 276’ya ulaşamadığını belirten Vural 1 mart 2003’deki tezkerede de benzer bir durum yaşandığını anımsattı.

ulusalkanal.com.tr

Sabri Uzun Ulusal Kanal'da Gündem Strazburg'a akın var! Gündem "Deniz Baykal ve Gülsün Bilgehan'la birlikte davada olacağız" Gündem Yasin Hayal tanık olarak dinlendi Gündem