San Bernardino saldırısını IŞİD üstlendi

ABD'nin California eyaletinde yaşanan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği "San Bernardino saldırısı"nı IŞİD üstlendi. Soruşturma yerel polis güçlerinden alınarak ABD Federal Soruşturma Bürosu’na devredildi.

Abone ol

Amerika'nın California eyaletinde engellerilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna yönelik saldırıyı IŞİD üstlendi.

İngiliz Daily Mail’in haberine göre; 14 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili IŞİD açıklama yaptı. Örgüt, saldırının iki destekçileri tarafından yapıldığını duyurdu.

FOTO-GALERİYİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu gelişme ile birlikte soruşturma yerel polis güçlerinden alınarak ABD Federal Soruşturma Bürosu’na devredildi.

ABD vatandaşı Syed Farook ve Pakistan asıllı karısı Tashfeen Malik, uzun namlulu silahlarla Çarşamba günü, engellilerin hizmet aldığı bir sosyal hizmetler kurumuna saldırı düzenlemişti. Saldırıda 14 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralanmıştı. Farrok ve Malik, daha sonra polisle girdikleri çatışma sonucunda ölü ele geçirilmişlerdi.

Öte yandan, saldırı eşi Syed Farook ile gerçekleştiren Tashfeen Malik'in bir fotoğrafı ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya: Suriye'de teröristlerin petrol kuyularını vurduk Dünya İran'dan Erdoğan’a sert tepki Dünya ABD'den Esad açıklaması Dünya ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü Dünya