Pakistan'da intihar saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde intihar saldırısı düzenlendi. Polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 4'ü polis 11 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.

Abone ol

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde intihar saldırısı düzenlendi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Peşaver kentinde düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, canlı bomba motosikletiyle Camrud bölgesindeki bir polis kontrol noktasına saldırdı.

Camrud bölgesinde yaşanan saldırıda ölenlerden dördünün polis olduğu belirtildi. Ölenler arasında Gazeteciler Birliği Başkanı Mahbub Şah Afridi'nin de bulunduğu bildirildi.

Çok sayıda ambulans ve sağlık ekibinin sevk edildiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırıda yaralanan 21 kişi çevre hastanelere kaldırıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün (19 Ocak) Pakistan’ın Aşiretler Bölgesi’ndeki Hayber idari birimi yakınlarındaki bir pazar yeri civarında gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucunda, ilk belirlemelere göre biri çocuk, dördü emniyet görevlisi olmak üzere ondan fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 30’dan fazlasının yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Pakistan’ın huzur ve istikrarını hedef alan, ayrıca bölgesinde kalıcı barışın tesisi için ortaya koyduğu samimi çabaları sekteye uğratmayı amaçlayan bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ve kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz. Terörle kararlı mücadelesinde dost ve kardeş Pakistan’a desteğimizi sürdüreceğimizi bu vesileyle teyit ediyoruz."

ulusalkanal.com.tr

Somali'ye Türk üssü Dünya Netanyahu: O Filistinli’nin evini yıkacağız Dünya İhbar şikayet hattı kurdular! 'Alo, burada Türk ürünü satılıyor' Dünya İran milletvekilleri ambargoların kaldırılması kararını Ulusal Kanal'a değerlendirdi Dünya