Hamza Tosun yine serbest

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Abone ol

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası başlatılan operasyonların 3'ncü dalgasında gözaltına alınıp mahkeme tarafından serbest bırakılan, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, dün tekrar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Dün sabah saatlerinde soruşturma Savcısı İsmail Uçar’a ifade veren Tosun, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgusu yapılan Tosun yurtdışı çıkış yasağı ve her ay adli kontrol tedbiri şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme gerekçe olarak "Şüphelinin kaçma eğilimi olmadığı, deliller tam olarak toplanmadığı için tutukluluğun ağır bir koruma tedbiri olacağı" gerekçesiyle Tosun’un serbest bırakılmasına hükmetti.

Hamza Tosun’un, 17 Aralık günü Gülen yapılanmasına bağlı Sinan Dursun tarafından arandığı Pensilvanya ile 163 saniyelik telefon görüşmesi yaptığı iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan'a Vatan Partisi engeli Gündem Mutlu Kaya'nın doktorundan açıklama Gündem 'Rüyamda nikahlandık' diyerek 10 yaşındaki öğrencisini babasından istedi Gündem Mahkemeden HES ve baraja durdurma kararı Gündem