Yüksekova mitinginin 12 anlamı

Abone ol

Vatan Partisi’nin Hakkari-Yüksekova mitingi, tarihi anlamı olan ve ilk sonuçları 7 Haziran’da ama asıl sonuçları 7 Haziran’dan sonra görülecek bir mitingtir!

Miting bugün itibariyle şu anlamlara gelmektedir:

AKP-PKK ORTAKLIĞINA YANIT

1) Vatan Partisi bu mitingle AKPPKK ortaklığına ve Açılım’a meydan okudu!

Hem AKP hem de PKK Vatan Partisi’nin bu mitingini engelleme çalıştı. AKP devlet aygıtını kullarak, örneğin uçakları kaldırtmayarak, örneğin kaymakama “miting yapmayın, güvenliğinizi sağlayamayız” dedirterek, Vatan Partisi masaya yumruğunu vurunca miting alanı diye Yüksekova’nın dışında bir yer vererek, örneğin katılmasınlar diye halk ile miting alanı arasına özel kuvvetleri koyarak engellemeye çalıştı. PKK ise halkı tehdit ederek engellemeye çalıştı.

2) Vatan Partisi ismi gibi davrandı ve bu mitingle yurdun her santimetre karesinin vatan olduğunu gösterdi. Zira uzunca bir süredir AKP Hükümeti muhalefeti “Ankara’nın doğusuna gidemezsiniz” diyerek, PKK de “sıkıysa gelin” diyerek tehdit ediyordu!

Vatan Partisi AKP-PKK tehditlerine boyun eğmedi ve Edirne’den Yüksekova’ya her yerin vatan olduğunu ilan etti.

TÜRK-KÜRT BİRLİĞİ

3) Vatan Partisi bu mitingle “Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün geçen yüzyılın başında ilan ettiği “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir” denklemini, bu yüzyıl için güncelledi ve Türkiye’nin önüne koydu.

4) Vatan Partisi bu mitingle Türk-Kürt kardeşliği diyerek içeride Türkiye’nin birliğini dışarıda da Ortadoğu barışını savundu.

KÜRT’E EŞİT YURTTAŞLIK

5) Vatan Partisi bu mitingle Kürt’e Türk ile ile birlikte eşit ve birinci sınıf yurttaşlık vaat etti!

Özerklik son tahlilde Kürt’ün Türk’e göre başkası olmasıydı, diğeri olmasıydı. Vatan Partisi Kürt’e Türk ile birlikte “aynı” olmayı vaat etti. Bin yıldır etle tırnak olan, bir olan, birlikte olan Türk ve Kürt’e, “birlikteliğe mecburuz” mesajı verdi.

6) Vatan Partisi bu mitingle Kürt’e AKPPKK ortaklığının istediği gibi özerklik yoluyla sadece güneydoğuda değil, milli devlet yoluyla ve tüm yurtta, Türk’le birlikte iktidar olmayı vaat etti!

TÜRK’E BİRLİK MESAJI

7) Vatan Partisi bu mitingle Türk’e, “Kürt’le birlikteliğe mecburuz” mesajı verdi. Türk Kürt ayrılığı hem Türk için hem de Kürt için emperyalizme boyun eğmekti, Türk ile Kürt birliği ise emperyalizmi yenmek ve özgür olmak, başı dik olmak demekti.

8) Vatan Partisi Türk’e, “Kürt’e sahip çık ve kardeşini emperyalizmin kucağına bırakma” mesajı verdi.

ABD’YE ‘BÖLEMEYECEKSİN’ MESAJI

9) Vatan Partisi bu mitingle ABD’ye “kazanamayacaksın” mesajı verdi, “bölemeyeceksin” uyarısı yaptı ve Washignton’a “bölgeyi terket” dedi.

10) Vatan Partisi bu mitingle güneydeki komşularımıza “bölgedeki terörün kökünü kazıyacağız” mesajı verdi.

11) Vatan Partisi bu mitingle İran, Irak ve Suriye’ye bölgede barış mesajı verdi; Batı Asya Birliği ile bölge ülkelerinin önüne Türk ile Kürt’ü, Kürt ile Arap’ı, Arap ile Fars’ı birlikte kalkınmak hedefiyle barış ve uyum içinde yaşatma görevi koydu.

TÜRKİYE’YE ‘YÖNETİRİM’ MESAJI

12) Vatan Partisi bu mitingle Edirne’den Kars’a, Antalya’dan Hakkari’ye ve elbette Ankara’ya “Türkiye’yi biz yönetiriz” mesajı verdi!

Mehmet Ali Güller

Aydınlık

Eşkıyayı Meclis'e sokma planını bozuyoruz Gündem 2 dershaneye operasyon Gündem Sistemin yeni yıldızı HDP Gündem Vatan Partisi barajı geçtiğinde ne olur? Gündem