Dört parti daha referandum kararını açıkladı

Milli Blok Komitesi çatısı altında bir araya gelen 4 parti 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında ‘hayır’ oyu vereceklerini bildirdi

Abone ol

Cihan Partisi, Ay Yıldız Partisi, Hak ve Huzur Partisi ile Büyük Turan Partisi Ankara’da bir basın toplantısı düzenledi. Partiler referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini ve bu yönde çalışma yapacaklarını duyurdu.

Milli Blok Komitesi Sözcüsü Cihan Partisi Genel Başkanı Kürşad Emre Öğretmek, 4 partinin tüm fikirlerinin aynı olmadığını hatırlatarak, “Ancak şu an söz konusu vatanımızdır. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği üzere; söz konusu vatanken bizler teferruatız. Vatanımız için farklılıklarımızı törpüledik ve bir araya geldik” dedi.

Aydınlık'ın haberine göre, Devlet ricalinin sürekli nefret dilini pompaladığına dikkat çeken Öğretmek, “Hiç biri, bir diğerini uyarıp sakinleştirmiyor. Tam tersine sen vur ben de ardından geliyorum diyorlar. Bu dil devlet adamlığı dili değildir. Vatanseverleri evet-hayır oyu ile birbirlerine düşürmektedirler. Referandumdan ne çıkacağından ziyade bizim birlikteliğimiz önemlidir” ifadelerini kullandı.

‘EVET DEĞERSİZDİR’

Gündemdeki Hollanda krizine de değinen Öğretmek, şu görüşleri dile getirdi:

“Bir milyon evet bir gurbetçimizin burnun kanamasından değersizdir. Ayrıca, sıfır sorunlu komşu politikasından, tüm önemli devletlerle kavgalı hale geldik. Ekonomimiz dibe vurmuştur ve uzun süre de düzelmeyecektir. Turizm sektörünü bu yıl daha da kötü günler beklemektedir.”

Öğretmek, neden ‘hayır’ dediklerini şöyle sıraladı:

“Padişahlara bile verilmeyen yetkiler nedeniyle anayasa teklifine ‘hayır’ diyoruz. Sendikaların, akademisyenlerin, esnafın, çiftçinin ve sair tüm halk kesiminin görüşleri alınmadan, sadece 2 avukatın yazarak bize dayattıkları bu teklif metnine ‘hayır’ diyoruz. Gençleri kandırmaya yönelik maddeler içerdiği için, kendi çocuklarına ve birkaç zenginin çocuğuna ikbal hazırlamak için istedikleri bu anayasa metnine ‘hayır’ diyoruz.”

Ay Yıldız Partisi Genel Başkanı Serap Gülhan da yurtdışı propaganda yasağına rağmen düzenlenen etkinliklere dikkat çekti. Büyük Turan Hareketi Partisi Genel Başkanı Varol Esen, Ege Denizindeki adalar, ikiz yasalar ve açılım politikalarının yanlışlığını vurgularken, Hak ve Huzur Partisi Genel Başkanı Gürsel Yıldız ise referandumun OHAL gölgesi altında yapılmasına tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Şehit Mahmut Yıldırım'ın Kayseri'de yaşayan ailesine acı haber verildi Gündem Ünlü doktor Cem Payaslı kaza yaptı Gündem Terör örgütü PKK operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı - Adana haberleri Gündem Başbakan Yıldırım: Konsolos gözaltına alındığı için özür dilendi Gündem