Terhis işlemleri yeniden başladı

Kovid-19 nedeniyle ertelenen terhis işlemleri bugün yeniden başladı. Tezkerelerini alan Mehmetçik yoğun önlemlerle kışlalardan uğurlandı. Askerlerin 14 ün boyunca izole kalacağı ve evlerine ziyaretçi kabul etmeyecekleri belirtildi.

Abone ol

Bir ay geç tezkere alan askerler kışlalarından ayrıldı.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle kışlalarda da önlemler alınmıştı. Virüsün yayılma riskini artırmaması için yeni celpler ve terhisler ertelenmişti. Ancak normalleşme adımlarıyla Türkiye genelinde yaklaşık 66 bin askerin terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başladı.

Tezkerelerini alan Mehmetçik, yoğun önlemlerle kışlalarından uğurlandı. Bir sonra yakınlarına kavuşmanın heyecanını yaşayan askerler “vatan sağ olsun” diyerek kışladan ayrıldı. Kimi aileler terhis mutluluğuyla lokum dağıtırken kimileri de garnizon önünde fotoğraf çektirdi.

Çantaları dezenfekte edilen askerler maske taktı. Ateşleri ölçüldü. Sosyal mesafe kuralına uyarak otobüslere binerek memleketlerine doğru yola koyuldu.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında erbaş ve erlerin ilk ve ayrıntılı terhis muayenelerinin 14 gün öncesinde yapıldığı da belirtildi.

Ertelenen yeni celpler 5 Haziran'da, bedellilerin celp işlemleri de 20 Haziran'dan itibaren başlayacak.

ulusal.com.tr

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının 10. yılı Gündem Dev kruvaziyerdeki 27 Türk Bodrum'da tahliye edildi Gündem Hrant Dink Vakfı'nı tehdit eden şüpheli adliyeye sevk edildi Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan o iddialara cevap Gündem