Ankara, Alman Büyükelçi'ye soykırım kararı sonrası randevu vermiyor

Almanya parlamentosunun 1915 olayların soykırım olarak kabul etmesinin ardından Türk hükümetinin Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'yle görüşmediği iddia edildi. Alman basını Türk hükümetinin, Alman Büyükelçisi'nin görüşme başvurularına yanıt vermediğini yazdı.

Abone ol

Alman basını soykırım kararı sonrası Türk yetkililerin Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne randevu vermediğini iddia etti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Alman Basın Ajansı, Büyükelçi Martin Erdmann'a ( Martin Erdmın) Dışişleri Bakanlığı ve diğer hükümet makamları tarafından randevu verilmediğini ve görüşme tekliflerinin yanıtlanmadığı iddia edildi.

Alman parlamentosu 1915'te Ermeni çetelerine ve işgale karşı verilen vatan mücadelesini soykırım olarak tanımıştı.

Alman parlamentosunun soykırım kararından sonra Türkiye ilk adım olarak Berlin Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırmıştı. Büyükelçi geri gönderilmediği için Türkiye Almanya'da maslahatgüzar seviyesinde temsil ediliyor.

Ayrıca Ankara ikinci adım olarak Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine onay vermemişti.

ulusalkanal.com.tr

Konya'da Kulu İlçe Emniyet Müdürü Gürkan gözaltına alındı Gündem Doğu Perinçek: Diktatörlük kurabilmek için ABD'ye teslim olmak gerekiyor Gündem İşte o kordonun anlamı: İhanet edeceğine kendisini assın... Gündem ABD, FETÖ temizliğinden endişeli Gündem