F Tipi'ne ihraç!

F tipi polislere yönelik yasadışı dinleme soruşturmasında, Aydın'da 4 polis meslekten ihraç edildi. Malatya'da yürütülen soruşturmada ise 38 polis hakkında takpisizlik kararı verildi, 4 polise ise kamu davası açıldı.

Abone ol

F tipi polislere yönelik yasadışı dinleme soruşturmasının Aydın ayağında 4 polis meslekten ihraç edildi. Malatya'daki yürütülen soruşturmada ise 38 polis hakkında takipsizlik kararı verildi, 4 rütbeli polise kamu davası açıldı.

Meslekten ihraç edilen, Eski Aydın Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir, Başkomiser Resul Köse, Komiser Yardımcısı Ali Kırcılı ve Polis Memuru Serkan Demirci'nin silah ve kimliklerini teslim ettikleri öğrenildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan yer değiştirmeler sonucu İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Ömür Candemir Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmişti. Atamalar sonucu Başkomiser Resul Köse Karpuzlu İlçe Emniyet Amirliği, Komiser Yardımcısı Ali Kırcılı ise Bölge Trafik Şube Müdürlüğü emrinde görevlendirilmişti.

F tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik Malatya'da yürütülen soruşturmada 42 polisten 38'ine takipsizlik kararı verildi.

2012 yılında "usulsüz dinleme kolaylaştırıcı TİB-NOT isimli bilgisayar programını yönettiği ve uyguladığı" iddia edilen 4 polise kamu davası açıldı. Davanın önümüzdeki günlerde Malatya Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli 42 polisin, soruşturma kapsamımdaki dönemlerde Ankara, Kahramanmaraş, Bursa ve Malatya Emniyet Müdürlüklerinde görev yaptığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da uçaksavar mermisi Gündem Ceviz Kabuğu'nda bu hafta! Gündem ABD'nin Ankara Büyükelçisi, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu Gündem Sigortalılıkta SMS dönemi Gündem