Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden ABD'ye uyarı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika'yı bu sefer de uçak gemilerini batırmakla tehdit etti. Kore resmi ajansları Donald Trump'ın gözdağı vermek için gönderdiği USS Carl Vinson gemi grubunu tek seferde batırabilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Abone ol

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika'yı USS Carl Vinson gemi grubunu batırmakla tehdit etti.

Kore devletinin yayın organlarına göre Amerika Başkanı Donald Trump'ın Kore'ye gözdağı vererek Amerika'nın "stratejik sabrının" sonuna geldiği mesajını vermek için gönderdiği savaş gemisi filosu Kore tarafından vurulabilir.

Kore'den gelen açıklamada "Devrimci güçlerimiz Amerika'nın nükleer uçak gemisini tek seferde batıracak güce ve hazırlığa sahiptir" deniyor.

Amerika'nın Kore'ye gözdağı vermek için gönderdiği USS Carl Vinson gemi grubunun Singapur'dan yola çıktıktan sonra önce Avustralya ile yapılan tatbikata katılması tartışma yaratmıştı.

Amerika Başkan Yardımcısı Avustralya ziyareti sırasında Kore'yi yine sert sözlerle eleştirmiş, bunun üzerine Kore de Amerika'yı körü körüne takip etmekle suçladığı Avustralya'yı da tehdit etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Adil Öksüz’ün Baldızı "ByLock"tan tutuklandı Gündem Güvenlik güçleri operasyonlarına aralıksız devam ediyor Gündem “Milli iradeyi satıyorsunuz” sözleri siyasetin gündeminde Gündem YSK'dan CHP'ye ret Gündem