Partilerin koalisyon heyetlerindeki isimler netleşti! İşte o isimler

Partilerin koalisyon heyetlerindeki isimler netleşti. AKP'de koalisyon görüşmeleri yapacak komisyonda Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop, CHP'de Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, MHP'de ise Tuğrul Türkeş ile Zuhal Topçu yer alacak.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklamasına sayılı saatler kala AKP, CHP ve MHP'de koalisyon görüşmelerini yapacak isimler belirlendi. Davutoğlu, hükümeti kurma görevi kendisine verildikten sonra CHP ve MHP ile koalisyon görüşmelerini yürütmek için iki ayrı heyet görevlendirilecek.

AKP'de koalisyon görüşmelerini yürütecek isimler; Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MKYK Üyesi Salih Kapusuz ve Genel Sekreter Haluk İpek.

CHP heyetinde; Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP heyetinde ise; Genel Başkan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu ve Edip Semih Yalçın ile Milletvekili Murat Başesgioğlu yer alacak.

AKP heyeti tekliflerini CHP ve MHP'ye iletilecek, önerileri not alacak. Temaslarının ardından da Davutoğlu'na bir rapor sunalacak. Olası bir koalisyon durumunda ele alınacak taslak protokolü de hazırlanacak.

Heyetlerin ardından Davutoğlu siyasi parti liderleriyle görüşecek. Daha sonrada AKP'de bir değerlendirme toplantısı yapılacak, hangi parti ile koalisyon yapılacağı ile ilgili kesin karar verilecek.

Partiler tüm formülleri zorlayacak. Koalisyon kurulamaması halinde ise yapılacak tek şey erken seçim olacak.

Partilerin Koalisyon Komisyonları

AKP Heyeti

Mehmet Ali Şahin - Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop - Genel Başkan Yardımcısı Faruk Çelik - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Salih Kapusuz - MKYK Üyesi Haluk İpek - Genel Sekreter

CHP Heyeti

Gürsel Tekin - Genel Sekreter Sezgin Tanrıkulu - Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök - Grup Başkanvekili

MHP Heyeti

Tuğrul Türkeş - Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu - Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın - Genel Başkan Yardımcısı Murat Başesgioğlu - Milletvekili

ulusalkanal.com.tr

Bir kumpas daha çöktü Gündem Davutoğlu talimatı verdi! Gündem Davutoğlu açıkladı: Sıcak bakmıyoruz! Gündem Demirtaş'tan son dakika koalisyon açıklaması Gündem