Hazreti Muhammed’in Mekke’de kaç oyu vardı?
Salı akşamı Expo Channel’da Ebru Eğinlioğlu’nun konuğu idim. Güzel bir söyleşi oldu. Birkaç gün içinde yayınlanacak. Size bu köşeden duyuracağız.
Ebru Hanım’ın sorularından biri şuydu: “Toplumda İşçi Partisi’ne çok büyük bir ilgi var. Fakat oyların bugüne kadar düşük olması seçmende duraksamaya neden oluyor. Seçmeni bu konuda nasıl ikna edeceksiniz?”
Büyük çözümün partisi
İşçi Partisi büyük çözümün partisidir. Belli bir tarihsel göreve kendisini adamıştır. Türkiye’nin cankurtaranıdır. Şimdi vatanın bütünlüğünü ve Cumhuriyet’i kurtarma görevi gelmektedir. İşçi Partisi’nin hızla büyümesi de buna işaret ediyor.
Bütün yurttaşlarımın düşünmesini diliyorum:
Çıkmazdaki Mekke’den hicret
Hazreti Muhammed’in Mekke’de iken kaç oyu vardı?
O büyük devrimcinin çevresinde ilk başta çok az insan vardı. Başına koyun işkembesi geçirdiler. Onu taşa tuttular. Mekke’yi terk etmek zorunda kaldı. Medine’ye hicret etti. Mekke çıkmazdaydı. Çürüyen rejimin merkeziydi. Aslında hicret, çıkmazdaki Mekke aristokrasisine karşı isyanın adımıydı. O büyük Medeniyet İhtilali büyük güçler topladı ve en sonunda Mekke’yi fethetti. Hazreti Muhammed, bütün Arap kabilelerini ümmette birleştirerek Medeniyet Devrimini başarıya ulaştırdı.
O Medeniyet Devrimi, Arap Yarımadası’ndaki bedevi kabilelerin önündeki tarihsel sıçramaydı. Hazreti Muhammed işte o toplumsal hareketi görerek çevresinde en sonunda büyük güçleri topladı ve önce Arap Yarımadası’nı bir devlet yönetiminde birleştirdi.
Kurduğu model kısa sürede Orta Asya’dan İspanya’ya kadar yayıldı. Tarih Mekke günlerinde sona erseydi, Hazreti Muhammed’in Mekke’de kaç oyu vardı sorusu bir anlam taşıyabilirdi.
Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’da kaç oyu vardı?
Mustafa Kemal Paşa 15 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuruyla Anadolu’ya geçerken, acaba İstanbul’da kaç oyu vardı?
Erzurum’a geldi. Askerlikten uzaklaştırıldı. Şeyhülislamlar O’nun hakkında idam fetvaları verdiler. Ama Mustafa Kemal Paşa tarihsel sürecin zafer vaa ettiği bir görevin başına geçmişti.
27 Aralık 1919’da Mustafa Kemal Paşa Ankara’ya geldiği zaman acaba anketçiler bir araştırma yaptılar mı, kaç oyu vardı?
12 Ocak 1920 günü Meclis-i Mebusan İstanbul’da toplandığı zaman, Mustafa Kemal Paşa Ankara’da yalnızdı. İstanbul’a yolladığı yakın arkadaşları dahi alınan kararları yerine getirmediler. Yunus Nadi o günler için “Mustafa Kemal Paşa’nın yalnızlık ayları” diye yazar. 26 Mart’ta İngiliz emperyalistleri İstanbul’u işgal ettiler ve gözler Ankara’ya döndü. Görev günleri gelmişti.
Büyük çözümde her yurttaşa düşen pay
Bugün Türkiyemiz büyük çözümün eşiğindedir.
Sıcak para diktasının sonu gelmiştir.
Bölünme sürecinin sonu gelmiştir.
Türkiye yeniden üretim ekonomisine geçecektir. En önemlisi vatanın bütünlüğü sağlanacaktır. Ülke içinde Türk Ordusu’ndan başka silahlı güçler örgütlenmesine artık izin verilmeyecektir. Milletin öncüleri Arslanlı Yoldan ilerleyerek halkı örgütleyecek, Milli Meclis ve Milli Hükümeti kuracak ve Türkiye Devleti’ni, toplumu Atatürk Devrimi temelinde yeniden yapılandıracaktır. Şimdi o tarihsel eşikteyiz. Şu anda en büyük oy potansiyeline sahip olan parti, işte bu tarihsel görevi önüne koyan İşçi Partisi’dir.
Ufuklara bakmazsak çözümsüzlükler içinde kayboluruz.
Bugün önümüzdeki görevlere yönelmenin zamanıdır.
O görevlerden her yurttaşa bir pay düşmektedir.
Doğu Perinçek
Aydınlık/Rota