Başbakan Yıldırım: Yurtlar için araştırma komisyonu kuruluyor

Başbakan Yıldırım, Adana'daki yurt yangını faciası ile ilgili açıklamada bulundu. Yıldırım, "TBMM Araştırma Komisyonu kurulacak" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iş dünyasının temsilcileri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Adana'da milletçe herkesi üzüntüye boğan bir olay yaşandığını, kız öğrencilerin kaldığı yurtta çıkan yangında 11 öğrenci ve bir eğiticinin hayatını kaybettiğini anımsatan Başbakan Yıldırım, "Çocuklarımızın ailelerine başsağlığı, çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek." diye konuştu.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Türkiye'de Gündem Hakkari'de teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’la bir araya geldi Gündem Hava Kuvvetlerindeki FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 44'e yükseldi Gündem