Lavrov'dan Türkiye açıklaması

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'yle ilişkilerin düzelmesi için 'zeytin dalı' uzatmadıklarını belirtip öncelikle Ankara'dan özür beklediklerini vurguladı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Lavrov, Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği demecinde, "Türkiye'ye 'zeytin dalı' ya da başka herhangi bir 'dal' uzatacağımızı hiçbir zaman söylemedik. Neye dayanarak bunu söylüyorlar? Bizim söylediğimiz, Türkiye'nin özür dilemesi ve işlenen savaş suçu nedeniyle yaşanan kayıpları tazmin etmesi gerektiğiydi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki hafta Yunanistan'da yaptığı açıklamayı da hatırlatan Lavrov, "Putin de Ankara'nın önerilerini değerlendirmeye hazır olduğumuzu ancak bundan önce Türkiye'nin yapmakla yükümlü olduğu şeyi yapması gerektiğini söylemişti" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya: Karadeniz'in 'NATO gölüne' dönüşmesine izin vermeyeceğiz Dünya Rusya: Karadeniz'in 'NATO gölüne' dönüşmesine izin vermeyeceğiz Dünya Gorilin ölümüne sebep olan çiftin sabıka kaydı kabarıkmış! Dünya Taliban otobüslerin yolunu kesip yolcuları öldürdü Dünya