Adalet Bakanlığı'nda 80 milyonluk vurgun

Adalet Bakanlığı'nda 80 milyonluk vurgun yaşandı. Aralarında bakanlık personelinin de bulunduğu şüpheliler ihale vermek vaadiyle çok sayıda iş adamından yaklaşık 80 milyon lira topladı. Yapılan ihbar üzerine Bakanlık'ta çalışan 2 personel ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

Abone ol

Ankara’da, Adalet Bakanlığı çalışanlarının da içinde bulunduğu 6 kişi "işadamlarına ihale vermek vaadiyle" yaklaşık 80 milyon liralık vurgun yaptı.

Milliyet gazetesinin haberine göre vurgun, bir iş adamının Bakanlığa yaptığı ihbar sonucunda ortaya çıktı. İş adamı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’e ulaşarak, bazı bakanlık çalışanlarına yüklü miktarda para verdiğini söyledi. Para karşılığında da bakanlık ve bağlı birimlerinin inşaat, bakım, onarım gibi işlerinin ihaleleri konusunda anlaştığını belirtti.

Bunun üzerine bakanlık düğmeye bastı ve iş adamının bahsedilen kişilerin izini sürdü. Dolandırıcılık olayının yalnızca bir kişi ile sınırlı kalmadığını ayrıca son 2-3 yıla uzanandığını ortaya çıkardı. Çok sayıda işadamı ve müteahiddin, aynı yöntemle dolandırıldığı anlaşıldı.

Araştırma sonucunda ikisi bakanlık personeli olmak üzere altı kişinin olduğu tespit edildi. Emniyetin başlattığı openasyonla 6 şüpheli gözaltına alındı ve mahkemece tutuklandı.

İddiaya göre dolandırıcılık şebekesi bakanlıkta memur olarak görev yapan E.G. adlı kadın tarafından yönetiliyor.

ulusalkanal.com.tr

19'ar yıl isteniyor Gündem Prof. Dr. Ahmet Keleş: F-Tipi örgütün stratejisini ABD ve İsrail belirliyor! Gündem Sahte diplomalı TÜBİTAK'çı 2 yılda 423 bin TL almış! Gündem Ana gündemi Başkanlık Sistemi! Gündem