Akar'dan kararlılık mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tansiyonun yükseldiği Ege ve Doğu Akdeniz'e yönelik kritik mesajlar verdi. Orgeneral Akar, "Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de bir oldu bittiye asla izin verilmeyecek." dedi. Genelkurmay Başkanı, Zeytin Dalı Harekâtı'nın "Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı şekilde sürdüğünü" de belirtti.

Abone ol

Terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Akdeniz ve Ege'deki hareketliliğe dikkat çekti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Oldu bittiye izin verilmeyecek" uyarısında bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile Gölcük ve Gelibolu'da incelemelerde bulundu Orgeneral Akar. Ege ve Doğu Akdeniz ile Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Operasyonların hassasiyetle yapıldığının altını çizdi Akar. "Sivil, masum kişiler, çevre, tarihi eserler ve kültürel yapılar, Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır" diyen Orgeneral Akar "Operasyonun askeri ve insani değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir şekilde devam ettiğini" belirtti.

Genelkurmay Başkanı, "Bölgede yaşayan sivillerin can ve mal emniyetinin sağlanması için gereken her türlü tedbir alınmaktadır. Bundan sonra da huzur ve güven ortamının korunması konusunda asla taviz verilmeyecek" dedi.

Hem Doğu Akdeniz hem de Ege gündemindeydi Orgeneral Hulusi Akar'ın... Son günlerde Ege'de yaşanan gelişmelere de değinen Akar, "Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de bir oldu bittiye asla izin verilmeyeceğini, bunun için gerekli her türlü tedbirin kararlılıkla alındığını, bundan sonra da aynı kararlılıkla alınmaya devam edileceğini" vurguladı.

ulusal.com.tr

Irak'ın kuzeyindeki TSK unsurlarına havanlı saldırı: 1 şehit, 3 yaralı Gündem Rıza Zelyut yazdı: Erdoğan, Netanyahu ve Trump nerede buluştu? Gündem PKK'ya hastane açanların ipiyle Guta kuyusuna inmek Gündem Karlov suikastı saldırganının 'FETÖ abisi'nin görüntüleri ortaya çıktı Gündem