Bakan Koca açıkladı: Salgında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, incelemelerde bulunmak üzere gittiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı. Mart ayından bu yana büyük bir mücadele verilen salgında tekrar bir şiddetlenme yaşandığını söyledi. "İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduk" dedi. Bakan Koca, vatandaşlara tedbirlere sıkı şekilde uyma çağrısı yaptı.

Abone ol

Ülke genelinde vaka sayısındaki artışa dikkati çekti. Salgın tedbirlerine sıkı şekilde uyulmasını istedi. Sağlık Bakanı incelemelerde bulunmak üzere gittiği İzmir'de önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Koca, İzmir programı kapsamında Valiliği ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından da açıklamalarda bulundu. Son dönemde İzmir'de sevindirici bir gelişme yaşandığını da belirtti.

Alınacak tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükünü her geçen gün azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Koca, filyasyon çalışmasıyla temaslıları tespit ederek izole etmeye çalıştıklarını hatırlattı. İzmir'de şu an 445 filyasyon ekibinin sahada olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı, unutulan tedbirlerin acılar yaşattığını belirtti. Tedbirlere uyma çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Toplam hastalığa yakalanmış kişi sayısı yaklaşık 300 bin oldu Sağlık Türk Kızılay'dan immün plazma çağrısı Sağlık Türkiye'de son 24 saatte 1648 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu Sağlık Vatandaş aşı için ne diyor? Sağlık